Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite si Departamentul de Justitie investigheaza Royal Bank of Scotland (RBS) pentru posibila incalcare a sanctiunilor impuse Iranului, ancheta care a dus deja la plecarea unui director pentru managementului riscului, relateaza Financial Times.

Surse apropiate situatiei au declarat ca investigatia are loc dupa ce banca britanica a pus la dispozitia acestor institutii, in mod voluntar, informatii in acest caz, in urma cu circa 18 luni, scrie Mediafax.

RBS a descoperit activitatile incriminate dupa ce directorul general, Stephen Hester, a initiat o ancheta interna la scurt timp dupa venirea la conducerea bancii, in urma cu trei ani.

Cazul se adauga altor investigatii impotriva unor banci britanice, europene si japoneze anchetate de autoritatile de reglementare sub acuzatiile de tranzactii ilicite cu Iranul, inainte de introducerea unor reguli mai stricte in SUA, in 2008.

Alta banca britanica, Standard Chartered, a acceptat saptamana trecuta plata unei amenzi de 340 milioane de dolari catre Departamentul pentru Servicii Financiare din statul New York, pentru inchiderea unei investigatii referitoare la tranzactii ilegale cu Iranul.

Investigatia impotriva RBS este cea mai recenta dintr-o serie de probleme ale bancii, precum o deficienta IT de amploare, vanzarea incorecta a unor produse financiare si implicarea in scandalul referitor la manipularea dobanzii Libor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cutiile negre ale avionului doborat de Iran, trimise in Ucraina