Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde de euro in urmatorii doi ani, potrivit unei surse din Ministerul de Finante citata de publicatia elena Real News, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Publicatia elena a relatat ca economii de trei miliarde de euro vor fi necesare din cauza deficitului de venituri bugetare din acest an, iar reduceri de un 1 miliard de euro pentru finantarea companiilor de stat care nu pot rambursa imprumuturi garantate de stat.

Cele 4 miliarde de euro s-ar adauga economiilor de 11,7 miliarde de euro cerute de UE si FMI si care trebuie identificate pana in septembrie, precum si altor 2,2 miliarde de euro care trebuie sa compenseze scaderea anticipata a veniturilor bugetare si a contributiilor de asigurari sociale in urmatorii doi ani.

Premierul elen Antonis Samaras a cerut vineri la Berlin prelungirea cu doi ani a termenului pana la care Grecia trebuie sa faca economii substantiale si sa echilibreze finantele publice, dar cancelarul german Angela Merkel a declarat ca Grecia trebuie sa isi respecte angajamentele.

Presedintele francez François Hollande a subliniat la randul sau sambata, dupa o intalnire cu Samaras, ca Grecia inca trebuie sa isi "demonstreze credibilitatea" in privinta angajamentelor de redresare bugetara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Germania prelungește regulile de distanțare socială
Setari Cookie-uri