Raportul troicii de creditori ai Greciei, care va determina daca statul elen va primi urmatoarea transa de ajutor de 31,5 miliarde de euro, va fi gata la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lui octombrie, a declarat luni un purtator de cuvant al Comisiei Europene, citat de AFP.

Expertii troicii formate din FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana (BCE) vor reveni la Atena la inceputul lunii septembrie, a spus Simon O’Connor, purtator de cuvant al comisarului pentru Afaceri Europene Olli Rehn, scrie Mediafax.

O’Connor a aratat ca nu poate preciza data exacta, dar ca raportul va fi gata "pana la sfarsitul lui septembrie sau inceputul lui octombrie, in functie de progresele de la fata locului".

Presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a declarat saptamana trecuta ca decizia legata de furnizarea unei noi transe de ajutor financiar Greciei nu va avea loc inainte de luna octombrie.

O reuniune a Eurogroup, forul ministrilor de Finante din zona euro, este programata sa aiba loc pe 8 octombrie, la Luxemburg.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia
Setari Cookie-uri