La inceputul protestului, politia estima numarul manifestantilor la 12.000 de persoane, fata de un record de 25.000 de protestatari iesiti in strada anul trecut cu aceeasi ocazie, deschiderea Targului international al orasului, conform Mediafax.
Manifestantii s-au repartizat in patru multimi: cea a marilor sindicate GSEE pentru privat si Adedy pentru sectorul public, multimea principalului partid de opozitie Syriza, de stanga radicala, cea a frontului sindical comunist Pame si cea a autonomilor si a extremei dreapta.

La finalul protestului au avut loc confruntari intre un grup de aproximativ o mie de manifestanti autonomi si fortele de ordine in apropierea universitatii, in plin centrul orasului, a constatat un reporter AFP.

Atacati cu proiectile, politia a lansat grenade lacrimogene si paralizante, inainte de a interveni asupra grupurilor de perturbatori care au fost dispersati in centrul orasului.

Manifestantii denunta intensificarea austeritatii dupa aproape doi ani in care nivelul de trai s-a redus cu 35% conform datelor guvernului, somajul a cuprins aproape un sfert din populatia activa si recesiunea s-a agravat aflandu-se acum in cel de-al cincilea an.

"Poporul grec nu mai poate", proclama pancartele din cortegiul sindical, escortat de numeroase ambulante ce stau marturie tensiunii in crestere printre personalul medical confruntat cu scaderea salariilor si reducerile bugetare.

"Foarte curand, majoritatea poporului grec va reactiona", a declarat liderul Syriza, Alexis Tsipras, aflat in fruntea sondajelor in fata guvernului de coalitie care reuneste fortele de dreapta, socialiste si de stanga moderata.

Acest protest intervine in ajunul unui reuniuni intre creditorii internationali si ministrul de Finante, Yannis Sturnaras, si o intalnire a aliatilor guvernamentali pentru a rafina masurile ce vizeaza economisirea a 11,5 miliarde de euro in 2013 si 2014.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri