Manifestantii s-au repartizat in patru multimi: cea a marilor sindicate GSEE pentru privat si Adedy pentru sectorul public, multimea principalului partid de opozitie Syriza, de stanga radicala, cea a frontului sindical comunist Pame si cea a autonomilor si a extremei dreapta.

La finalul protestului au avut loc confruntari intre un grup de aproximativ o mie de manifestanti autonomi si fortele de ordine in apropierea universitatii, in plin centrul orasului, a constatat un reporter AFP.

Atacati cu proiectile, politia a lansat grenade lacrimogene si paralizante, inainte de a interveni asupra grupurilor de perturbatori care au fost dispersati in centrul orasului.

Manifestantii denunta intensificarea austeritatii dupa aproape doi ani in care nivelul de trai s-a redus cu 35% conform datelor guvernului, somajul a cuprins aproape un sfert din populatia activa si recesiunea s-a agravat aflandu-se acum in cel de-al cincilea an.

"Poporul grec nu mai poate", proclama pancartele din cortegiul sindical, escortat de numeroase ambulante ce stau marturie tensiunii in crestere printre personalul medical confruntat cu scaderea salariilor si reducerile bugetare.

"Foarte curand, majoritatea poporului grec va reactiona", a declarat liderul Syriza, Alexis Tsipras, aflat in fruntea sondajelor in fata guvernului de coalitie care reuneste fortele de dreapta, socialiste si de stanga moderata.

Acest protest intervine in ajunul unui reuniuni intre creditorii internationali si ministrul de Finante, Yannis Sturnaras, si o intalnire a aliatilor guvernamentali pentru a rafina masurile ce vizeaza economisirea a 11,5 miliarde de euro in 2013 si 2014.