„Aderarea la CEGH este un pas extrem de important pentru Eustream, fiind in concordanta cu pozitionarea noastra traditionala drept cea mai importanta ruta de gaze naturale din Uniunea Europeana. O participatie in cadrul celei mai mari platforme de comercializare a gazelor naturale din Europa Centrala este o expansiune logica a afacerilor noastre, ca unul dintre cei mai importanti operatori de sisteme de transmisie din regiune”, spune Gunnar Löwensen, membru al Consiliului Director Eustream, operatorul slovac de sisteme de
transmisie.

„Prin participatia Eustream, CEGH a castigat un partener care, alaturi de Bursa de Valori de la Viena, este capabil sa contribuie semnificativ la dezvoltarea CEGH si la cresterea lichiditatilor centrului. Cu Eustream alaturi, CEGH isi va spori importanta pentru clientii sai si va contribui la securitatea distributiei in Europa Centrala”, spune Hans-Peter Floren, membru al Directoratului OMV, responsabil cu activitatea de Gaze si Energie si Presedinte al Consiliului de Supraveghere CEGH AG.

OMV detine 51% din Petrom.

Citeste si:

In urma achizitiei facute de Eustream, OMV Gas & Power GmbH va detine 65% din CEGH, iar Bursa de Valori de la Viena va detine in continuare 20%. O posibila participatie a altor producatori de gaze naturale nu este exclusa pe viitor.

CEGH devine operatorul Virtual Trading Point pentru Austria.

Central European Gas Hub (CEGH) este o sucursala a OMV Gas & Power GmbH si una dintre cele mai importante platforme de comercializare a gazelor naturale din Europa Continentala. Acesta pune la dispozitia companiilor de gaze naturale platforma de la Baumgarten, la care se adauga alte centre de gaze naturale aflate de-a lungul retelei de transport austriece.