Alianta vine sa intareasca pozitia CEGH de lider intre centrele de comercializarea a gazelor naturale din Europa Centrala si de Sud-Est, se precizeaza intr-un comunicat de presa.
„Aderarea la CEGH este un pas extrem de important pentru Eustream, fiind in concordanta cu pozitionarea noastra traditionala drept cea mai importanta ruta de gaze naturale din Uniunea Europeana. O participatie in cadrul celei mai mari platforme de comercializare a gazelor naturale din Europa Centrala este o expansiune logica a afacerilor noastre, ca unul dintre cei mai importanti operatori de sisteme de transmisie din regiune”, spune Gunnar Löwensen, membru al Consiliului Director Eustream, operatorul slovac de sisteme de
transmisie.

„Prin participatia Eustream, CEGH a castigat un partener care, alaturi de Bursa de Valori de la Viena, este capabil sa contribuie semnificativ la dezvoltarea CEGH si la cresterea lichiditatilor centrului. Cu Eustream alaturi, CEGH isi va spori importanta pentru clientii sai si va contribui la securitatea distributiei in Europa Centrala”, spune Hans-Peter Floren, membru al Directoratului OMV, responsabil cu activitatea de Gaze si Energie si Presedinte al Consiliului de Supraveghere CEGH AG.

OMV detine 51% din Petrom.

In urma achizitiei facute de Eustream, OMV Gas & Power GmbH va detine 65% din CEGH, iar Bursa de Valori de la Viena va detine in continuare 20%. O posibila participatie a altor producatori de gaze naturale nu este exclusa pe viitor.

CEGH devine operatorul Virtual Trading Point pentru Austria.

Central European Gas Hub (CEGH) este o sucursala a OMV Gas & Power GmbH si una dintre cele mai importante platforme de comercializare a gazelor naturale din Europa Continentala. Acesta pune la dispozitia companiilor de gaze naturale platforma de la Baumgarten, la care se adauga alte centre de gaze naturale aflate de-a lungul retelei de transport austriece.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri