Ministerul de Finante din Grecia pregateste cresterea impozitului pe profit platit de companii de la 20% la 30%, insa masura ar urma sa fie compensata prin renuntarea la taxa de 25% pe dividendele distribuite, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de cotidianul Kathimerini, conform Mediafax.

Taxa de 30% se va aplica si liber-profesionistilor. Scopul masurii guvernului de la Atena este combaterea evaziunii fiscale si cresterea incasarilor de la categorii profesionale despre care se estimeaza ca ar evita declararea unor parti importante a veniturilor.

In prezent, impozitul pe profit platit de companii sete de 20%. In cazul distribuirii de dividende, actionarii platesc si ei o taxa de 25%. Din cauza acestei politici, multe companii elene au creat subsidiare in UE, mai ales in tari cu niveluri de impozitare foarte reduse.

In cazul liber-profesionistilor, guvernul vizeaza renuntarea la pragul venitului minim neimpozabil, urmand ca acestia sa fie taxati cu 30% de la primul euro pe care il castiga, scrie Kathimerini. Pragul venitului neimozabil este in prezent de 5.000 de euro.

Ministerul de Finante spera sa colecteze venituri mai mari prin aplicarea noului plan si sa opreasca mutarea companiilor in alte state UE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Profi: Clienții pot cumpăra doar 6 bucați de zahăr, ulei, făină și mălai
Setari Cookie-uri