Ministerul de Finante din Grecia pregateste cresterea impozitului pe profit platit de companii de la 20% la 30%, insa masura ar urma sa fie compensata prin renuntarea la taxa de 25% pe dividendele distribuite, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de cotidianul Kathimerini, conform Mediafax.
Taxa de 30% se va aplica si liber-profesionistilor. Scopul masurii guvernului de la Atena este combaterea evaziunii fiscale si cresterea incasarilor de la categorii profesionale despre care se estimeaza ca ar evita declararea unor parti importante a veniturilor.

In prezent, impozitul pe profit platit de companii sete de 20%. In cazul distribuirii de dividende, actionarii platesc si ei o taxa de 25%. Din cauza acestei politici, multe companii elene au creat subsidiare in UE, mai ales in tari cu niveluri de impozitare foarte reduse.

In cazul liber-profesionistilor, guvernul vizeaza renuntarea la pragul venitului minim neimpozabil, urmand ca acestia sa fie taxati cu 30% de la primul euro pe care il castiga, scrie Kathimerini. Pragul venitului neimozabil este in prezent de 5.000 de euro.

Ministerul de Finante spera sa colecteze venituri mai mari prin aplicarea noului plan si sa opreasca mutarea companiilor in alte state UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri