"Suntem in discutii foarte avansate cu cumparatori care au facut oferte ferme", a spus Chifflet la postul de radio RTL, adaugand ca pretul de achizitie ar putea fi simbolic, de 1 euro, in functie de capitalul pe care Credit Agricole trebuie sa-l mai aduca la subsidiara elena.

Intrebat despre momentul unei tranzactii, seful grupului a raspuns: "In cateva saptamani", scrie Mediafax.

Chifflet nu a fost intrebat despre un articol al Wall Street Journal, care a scris recent, citand surse, ca banca franceza trebuie sa suplimenteze capitalul Emporiki cu inca 600-700 milioane de euro inainte de a o putea vinde.

Credit Agricole cauta o modalitate de a iesi din Grecia si analizeaza oferte pentru Emporiki de la trei banci elene: EFG Eurobank, National Bank of Greece si Alpha Bank, potrivit Wall Street Journal.

In iulie, institutia de credit franceza a recapitalizat Emporiki cu 2,3 miliarde de euro, insa banca centrala a Greciei considera ca nu este suficient, au afirmat sursele publicatiei. Inainte de a aproba vanzarea, banca centrala a Greciei cere Credit Agricole sa furnizeze subsidiarei capital suplimentar de 600-700 milioane de euro pentru acoperirea pierderilor estimate pe portofoliul Emporiki in urmatorii trei ani.

In plus, Credit Agricole va trebui sa mentina deschisa si actuala linie de credit pentru Emporiki, astfel incat banca sa aiba lichiditate adecvata si sa nu reprezinte o povara pentru cumparator.

Grupul francez a decis in iunie ca transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole.
Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit a fost schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.