Credit Agricole va finaliza, probabil, in urmatoarele saptamani discutiile pentru vanzarea diviziei Emporiki Bank Grecia, a declarat, joi, intr-un interviu la radio, directorul general al grupului bancar francez, Jean-Paul Chifflet, citat de cotidianul Kathimerini.
"Suntem in discutii foarte avansate cu cumparatori care au facut oferte ferme", a spus Chifflet la postul de radio RTL, adaugand ca pretul de achizitie ar putea fi simbolic, de 1 euro, in functie de capitalul pe care Credit Agricole trebuie sa-l mai aduca la subsidiara elena.

Intrebat despre momentul unei tranzactii, seful grupului a raspuns: "In cateva saptamani", scrie Mediafax.

Chifflet nu a fost intrebat despre un articol al Wall Street Journal, care a scris recent, citand surse, ca banca franceza trebuie sa suplimenteze capitalul Emporiki cu inca 600-700 milioane de euro inainte de a o putea vinde.

Credit Agricole cauta o modalitate de a iesi din Grecia si analizeaza oferte pentru Emporiki de la trei banci elene: EFG Eurobank, National Bank of Greece si Alpha Bank, potrivit Wall Street Journal.

In iulie, institutia de credit franceza a recapitalizat Emporiki cu 2,3 miliarde de euro, insa banca centrala a Greciei considera ca nu este suficient, au afirmat sursele publicatiei. Inainte de a aproba vanzarea, banca centrala a Greciei cere Credit Agricole sa furnizeze subsidiarei capital suplimentar de 600-700 milioane de euro pentru acoperirea pierderilor estimate pe portofoliul Emporiki in urmatorii trei ani.

In plus, Credit Agricole va trebui sa mentina deschisa si actuala linie de credit pentru Emporiki, astfel incat banca sa aiba lichiditate adecvata si sa nu reprezinte o povara pentru cumparator.

Grupul francez a decis in iunie ca transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole.
Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit a fost schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri