Productia de vin a Frantei, cel mai mare producator din lume, a scazut cu 20% in acest an, la minimul ultimilor 40 de ani, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si culturilor afectate de paraziti, potrivit estimarilor Ministerului Agriculturii de la Paris, citate de Bloomberg
Productia de vin a Frantei va fi in acest an de 40,6 milioane hectolitri, cu peste 10 milioane de hectolitri mai putin fata de 2011, estimeaza guvernul francez, care si-a revizuit prognoza de la 42,9 milioane hectolitri in septembrie, relateaza Mediafax.

"Toate categoriile de vin vor inregistra productie mai scazuta comparativ cu 2011", se spune intr-un comunicat al institutiei.

Exporturile de vin si sampanie ale Frantei au totalizat 7,17 miliarde euro in 2011, reprezentand 13% din exporturile de alimente si produse agricole ale tarii. In prima jumatate a acestui an, exporturile de vin au crescut cu 14%, la 3,57 miliarde euro.

Franta este cel mai mare producator de vinuri din lume, urmata de Italia, Spania, SUA si Argentina. Anul trecut, topul exportatorilor a fost condus de Italia, urmata de Spania, Franta, Australia si Chile.

Productia de vin a Italiei va scadea in acest an cu 8%, la 39,3 milioane hectolitri, din cauza secetei, potrivit estimarilor institutului de cercetare Istituto di Servizi per il Mercato Agricolo e Alimentare.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri