Productia de vin a Frantei, cel mai mare producator din lume, a scazut cu 20% in acest an, la minimul ultimilor 40 de ani, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si culturilor afectate de paraziti, potrivit estimarilor Ministerului Agriculturii de la Paris, citate de Bloomberg

Productia de vin a Frantei va fi in acest an de 40,6 milioane hectolitri, cu peste 10 milioane de hectolitri mai putin fata de 2011, estimeaza guvernul francez, care si-a revizuit prognoza de la 42,9 milioane hectolitri in septembrie, relateaza Mediafax.

"Toate categoriile de vin vor inregistra productie mai scazuta comparativ cu 2011", se spune intr-un comunicat al institutiei.

Exporturile de vin si sampanie ale Frantei au totalizat 7,17 miliarde euro in 2011, reprezentand 13% din exporturile de alimente si produse agricole ale tarii. In prima jumatate a acestui an, exporturile de vin au crescut cu 14%, la 3,57 miliarde euro.

Franta este cel mai mare producator de vinuri din lume, urmata de Italia, Spania, SUA si Argentina. Anul trecut, topul exportatorilor a fost condus de Italia, urmata de Spania, Franta, Australia si Chile.

Productia de vin a Italiei va scadea in acest an cu 8%, la 39,3 milioane hectolitri, din cauza secetei, potrivit estimarilor institutului de cercetare Istituto di Servizi per il Mercato Agricolo e Alimentare.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cramele Recas obtine certificarea de producator vegan