Banca spaniola Banco Santander a renuntat la achizitia a 316 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS) din Marea Britanie, tranzactie care era evaluata la circa 1,5 miliarde de lire sterline (2,7 miliarde dolari), iar RBS ar putea incerca sa le pastreze, transmite Bloomberg.

RBS, cea mai mare banca britanica la care guvernul de la Londra este actionar majoritar, a incercat sa vanda sucursalele pentru a respecta o decizie a Comisiei Europene, dupa ce a fost salvata de stat in timpul crizei mondiale a creditelor, scrie Mediafax.

Presedintele RBS, Philip Hampton, a declarat ca climatul privind ajutoarele de stat "este mult mai flexibil in prezent", ceea ce ar putea permite bancii sa pastreze sucursalele.

Santander a anuntat pe de alta parte ca s-a retras din tranzactie dupa intarzierile aparute in finalizarea acesteia.

Un analist al Liberum Capital din Londra a spus insa ca motivatia pare mai degraba o scuza, fiind probabil ca Santander sa aiba alte probleme si sa fie nevoita sa se retraga.

Decizia Santander de a renunta la preluare coincide cu presiunile tot mai mari exercitate asupra bancilor spaniole pentru majorarea capitalului, din cauza expunerii mari la credite imobiliare neperformante.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Finantele au imprumutat vineri 75 de milioane de lei de la banci