Grupul francez Carrefour, prezent si in Romania, a incheiat un acord cu retailerul sud-american Cencosud pentru vanzarea operatiunilor din Columbia, pretul tranzactiei fiind de doua miliarde de euro.
Tranzactia este in linie cu strategia Carrefour de a se concentra pe tarile in care detine sau vrea sa-si dezvolte o pozitie intre primii jucatori de pe piata, se arata intr-un comunicat al celui mai mare retailer european, relateaza Mediafax.

Carrefour opereaza in Columbia 72 de hipermarketuri, 16 magazine si 4 unitati de tip cash-and-carry.

Vanzarile nete ale diviziei din Columbia, excluzand combustibilii, au totalizat 1,5 miliarde de euro in perioada de 12 luni incheiata la sfarsitul lunii iunie.

Cele doua parti se asteapta ca tranzactia sa fie finalizata pana la sfarsitul anului.

Cencosud are operatiuni in Argentina, Brazilia, Chile, Columbia si Peru. Fara aceasta tranzactie, detine o retea de 684 supermarketuri, 81 de magazine de bricoloaj, 25 de centre comerciale si 35 de magazine. Numarul angajatilor este de circa 140.000.

Carrefour este al doilea retailer la nivel mondial, cu peste 9.900 de magazine sub brand in 30 de tari si cu 412,000 de angajati.

Vanzarile Carrefour au crescut in trimestrul al treilea cu 2,1%, la 22,62 miliarde euro, cu o usoara imbunatatire a afacerilor in Franta si dificultati pe pietele din sudul zonei euro, precum Italia si Spania. Afacerile din Polonia, Turcia si Romania, au avansat cu 4,7%, la 1,16 miliarde euro. In conditii comparabile, vanzarile de pe aceste piete au evoluat stabil.

Carrefour a inregistrat anul trecut vanzari de 1,18 miliarde euro in Romania, in crestere cu 4,8%, in principal datorita extinderii retelei de magazine.

Grupul detine in Romania 25 de hipermarketuri si 59 de supermarketuri, la care se adauga 8 magazine de proximitate Carrefour Express, operate de un francizor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri