Romney critica "atacuri meschine si jocuri de cuvinte stupide" din partea lui Obama

Candidatul republican la presedintie Mitt Romney a ridiculizat vineri "atacuri meschine" din partea presedintelui Barack Obama, afirmand ca locatarul Casei Albe se amuza cu jocuri de cuvinte in loc sa isi justifice programul pentru un al doilea mandat, relateaza AFP.

Romney raspundea astfel ironiilor adversarului sau democrat, care l-a acuzat ca sufera de "romnezie", o critica la adresa oportunismului republicanului lansata inaintea ultimei dezbateri prezidentiale televizate de luni, scrie Mediafax.

Programul sau s-a limitat la "atacuri meschine si jocuri de cuvinte stupide", a declarat el in fata a peste 8.500 de persoane la Daytona Beach (Florida, sud-est), in contextul in care cei doi candidati la presedintie se afla in plina campanie electorala, cu 18 zile inainte de alegerile prezidentiale.

"Campania lui Obama este incredibil de ingusta. Aceasta este o tara mare, cu sanse mari si provocari mari, iar ei nu au incetat sa vorbeasca despre lucruri tot mai marunte", a continuat el.

"Ei nu au niciun plan pentru viitor, niciun plan pentru America, niciun plan pentru al doilea mandat. Acesta este un lucru bun. Nu vor avea un al doilea mandat", a declarat el, in aplauzele sustinute ale participantilor la reuniune.

Joi seara, la New York, Barack Obama a glumit pe seama unor schimbari recente de pozitie ale lui Mitt Romney, in urma unei campanii anterioare foarte conservatoare.

"Trebuie sa dam un nume acestei boli de care sufera. Eu cred ca se numeste «romnezie»!", a declarat presedintele, declansand o explozie de ras in public.

Romney si-a intrebat, in schimb, auditoriul daca vrea sa sustina inca patru ani un somaj puternic si salarii reduse.

"Putem sa mai suportam inca 18 zile cu presedintele Obama", a spus candidatul. "Dar nu putem sa mai suportam inca patru ani si, de aceea, il vom inlocui in 18 zile", a continuat el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri