Sistemul de taxe care a atras in Elvetia straini bogati, precum starul pop Phil Collins si fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, va face obiectul unui referendum, pentru a se afla daca cetatenii elvetieni vor renuntarea la facilitatile pentru expatii cu averi ridicate, potrivit CNBC.
O alianta de partide de stanga si sindicate a anuntat ca a strans cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a se organiza un referendum asupra propunerii "Destul cu privilegiile milionarilor in privinta taxelor", scrie Mediafax.

Elvetia a atras peste 5.000 de straini bogati, prin intelegeri care le-au dat posibilitatea de a plati taxe in functie de valoarea de inchiriere a propietatii pe care o detin, atata timp cat nu lucreaza in tara.

Pe langa Schumacher si Phil Collins, printre expatii din Elvetia se numara Tina Turner si fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad.

Opozitia fata de tratamentul favorabil aplicat strainilor este in crestere, iar cantoanele Zurich, Schaffhausen si Appenzell au renuntat, deja, la aceste facilitati in urma unor consultari populare.

Parlamentul a respins in septembrie o propunere a Partidului Social Democrat pentru anularea regimului special de taxe pentru strainii bogati.

Parlamentul a aprobat, insa, un plan guvernamental de a creste taxa de la cinci la sapte ori valoarea de inchiriere a propietatii detinute in Elvetia.

Guvernul si parlamentul trebuie sa discute initiativa inainte de organizarea consultarii populare, dar nu pot impiedica referendumul.

Taxa speciala, calculata in functie de valoarea de inchiriere a proprietatii, a fost introdusa prima data in 1862 de cantonul Vaud, cu scopul de a sustine turismul prin incurajarea pensionarilor bogati sa se mute in regiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri