De asemenea, tot mai multi dentisti eleni se muta in strainatate pentru a-si oferi serviciile. Pe langa pacientii care se trateaza in afara Greciei, o parte si mai mare aleg sa amane vizita la dentist, punand si mai multa presiune pe sector, scrie Mediafax.

"Avand in vedere ca igiena dentara reprezinta un indicator al dezvoltarii unei natiuni, poate fi observat impactul foarte puternic al crizei economice asupra societatii", a declarat presedintele Asociatiei Dentistilor din Salonic, Athanasios Devliotis.

Un alt factor cu impact negativ este renuntarea la asigurarile stomatologice de catre multe din fondurile de asigurari sociale, ca urmare a incorporarii in Organizatia Nationala a Serviciilor de Sanatate.

"Potrivit datelor disponibile in prezent, estimez o reducere a activitatii cu 50% in marile orase, raportat la perioada similara a anului trecut, in timp ce declinul este mai mic in zonele rurale. Cele mai mari scaderi au fost inregistrate de categoria protezelor dentare, cu o reducere de 80%", a spus el.

Pretul mediu al unei coroane dentare este de 300 de euro, o punte dentara de trei dinti costa 1.000 de euro, iar un implant 1.200-1.500 de euro. Pacientii straini care vin in Grecia, majoritatea din Statele Unite si Marea Britanie, considera inca tara relativ ieftina pentru servicii stomatologice. Pentru acestia au fost create pachete turistice speciale, care combina vacantele cu lucrarile stomatologice.