Cresterea economiei Germaniei va incetini puternic in ultimele trei luni ale acestui an, fiind posibila o contractie, din cauza impactului crizei datoriilor din zona euro, dupa un avans solid in trimestrul al treilea, potrivit unor rapoarte publicate luni de Ministerul de Finante si banca centrala.
"Activitatile industriale din septembrie au fost solide, dar in ultimul trimestru Germania s-ar putea confrunta cu o incetinire a economiei", se arata in raportul Ministerului Finantelor, care arata ca slabiciunea economica a unor tari din zona euro apasa asupra Germaniei, transmite AFP.

Dupa o expansiune semnificativa a economiei in trimestrul al treilea, "ar putea urma o stagnare sau un recul in ultimul trimestru al anului", potrivit unui alt raport publicat luni de banca centrala germana, citat de Mediafax.

Guvernul german a imbunatatit recent estimarea de crestere economica pentru acest an de la 0,7% la 0,8%.

Pentru 2013, guvernul de la Berlin a redus insa prognoza de la 1,6% la 1%, din cauza crizei din zona euro si a incetinirii activitatilor economice in regiunile emergente.

FMI anticipeaza ca economia germana va avansa in acest an si in 2013 cu 0,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri