Barack sau Mitt? Obama a votat la Chicago

Barack Obama a votat la Chicago (Illinois, nord) cu 12 zile inainte de data oficiala a alegerilor prezidentiale si legislative americane, conform imaginilor transmise in direct de televiziuni, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Presedintele democrat in exercitiu a devenit astfel, conform echipei sale de campanie, primul lider al Statelor Unite in exercitiu care a profitat de scrutinul anticipat autorizat in numeroase state, unul dintre elementele pe care acesta se bazeaza pentru a triumfa in fata adversarului sau republican Mitt Romney in seara de 6 noiembrie.

Sosit dupa ora locala 16:00 (00:00, ora Romaniei) la un birou de vot din Chicago, Obama a prezentat un act de identitate comisiei inainte de a i se inmana un card pe care l-a folosit intr-un aparat electronic.

Obama a facut o scurta oprire la Chicago intr-un turneu electoral de doua zile care l-a purtat joi prin Florida (sud-est) si Virginia (est). El trebuie sa participe in cursul serii la o ultima reuniune electorala in Ohio (nord).

Barack Obama sau Mitt Romney? Conteaza mai putin pe frontul razboiului impotriva terorismului

Afganii se tem de cresterea puterii insurgentilor, iar pakistanezii, de intensificarea raidurilor avioanelor fara pilot, pentru ei contand mai putin invingatorul alegerilor prezidentiale americane, relateaza AFP.

Dupa 11 ani de razboi in Afganistan, Statele Unite se pregatesc sa-si faca bagajele fara a fi in masura sa spuna "misiunea indeplinita" si aceasta in pofida faptului ca anul trecut a fost capturat in Pakistanul vecin liderul retelei Al-Qaida, Osama ben Laden.

Guvernul civil afgan ramane fragil, lipsa de securitate este cronica in sudul si estul tarii, infrastructurile sunt muribunde si indicatorii de dezvoltare cad in berna, in pofida unor progrese importante in domeniile sanatatii si educatiei.

Cei 30.000 de oameni suplimentari, trimisi de Barack Obama pe frontul afgan incepand din 2009, s-au intors acasa. Aproximativ 68.000 de militari americani care mai sunt in Afganistan se pregatesc sa li se alature la sfarsitul misiunii NATO.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Casa copilăriei lui Al Capone, scoasă la vânzare: cât costă și cum arată astăzi
Setari Cookie-uri