UBS, cea mai mare banca din Elvetia, va desfiinta pana la 10.000 de locuri de munca la nivel mondial, dintr-un total de 63.250, mai ales din cauza restrangerii activitatilor de trading, a declarat o sursa apropiata situatiei, informeaza Mediafax.
Multe dintre concedieri vor avea loc la divizia de trading condusa de Carsten Kengeter, pe parcursul mai multor trimestre, a spus sursa.

Anuntul ar putea fi facut odata cu raportarea rezultatelor trimestriale, la sfarsitul lunii octombrie.

Directorul general Sergio Ermotti restructureaza banca, avand in vedere presiunile exercitate de autoritatile de reglementare asupra UBS si Credit Suisse pentru cresterea capitalului si restrangerea operatiunilor de trading si investment banking.

"Costurile fixe mari si cererea redusa au facut dificila obtinerea profiturilor, activitatile pe aceste segmente trebuie reduse in continuare", a declarat Terry Connelly, fost decan la Ageno School of Business a Golden Gate University din San Francisco si fost director al Salomon Brothers.

Banca avea la sfarsitul primului semestru 63.250 de angajati la nivel mondial, astfel ca masurile de restructurare ar putea afecta 16% din forta de munca a UBS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri