Gigantul industrial german Siemens vrea sa economiseasca 6 miliarde de euro pana in 2014 dupa ce scaderea profitabilitatii si a comenzilor l-au facut sa ramana in urma unor companii concurente precum General Electric, relateaza Financial Times, preluat de Mediafax.

Prin aceste masuri, Siemens vrea sa ajunga la o marja de profit de minim 12% in anul fiscal 2014, fata de 9,5% in 2012.

Valoarea programului de reducere a costurilor este peste cea de 4 miliarde de euro anticipata de analisti.
"Nu am reusit sa crestem semnificativ performantele raportat la concurenta, asa cum am facut in anii trecuti. Stim ce avem de facut si o vom face", a declarat directorul general al Siemens, Peter Loscher.

In cadrul planului de crestere a productivitatii, Siemens vrea sa cumpere LMS International, companie producatoare de softuri de testare si simulare, pentru 680 milioane euro.

Pe de alta parte, grupul va renunta la diviziile de procesare si tratare a apei, cu o cifra de afaceri de 1 miliard de euro.

Luna trecuta, Siemens a anuntat ca se va retrage din afaceri din domeniul energiei solare, nerentabile, precum si din alte activitati cu performante nesatisfacatoare.

Circa 3 miliarde de euro vor fi economisiti prin reduceri de costuri in lantul de furnizori si alte 2 miliarde de euro in domeniul utilizarii capacitatilor si imbunatatirii proceselor.

In conditii economice nefavorabile, Siemens anticipeaza pentru 2013 un profit din operatiuni continue de pana la 5 miliarde de euro.

In anul fiscal 2012 Siemens a obtinut un profit din operatiuni continue de 5,2 miliarde euro, in scadere cu 30% fata de anul precedent.

Initial, grupul anticipa un profit de 6 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Interna╚Ťional »Citește și
Depozitele românilor pe timp de pandemie: cu cât a crescut economisirea
Setari Cookie-uri