"Procesul este in curs, armatat distribuie convocari pentru 16.000 de soldati in rezerva", a precizat purtatoarea de cuvant.

Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak din Israel, a aprobat joi convocarea a pana la 30.000 de rezervisti, ce ar putea fi mobilizati in orice moment, scrie Mediafax.

"Suntem pe cale sa extindem campania" militara din Gaza, a declarat pentru televiziunea israeliana purtatorul de cuvant al armatei, generalul Yoav Mordechai.

Citeste si:

Doua rachete lansate din Fasia Gaza au cazut joi pentru prima data in regiunea Tel Aviv, situatie pe care Barak a calificat-o drept o "escalada".

"Tirurile asupra Gush Dan (regiune din Tel Aviv, n.red.) si extinderea tirurilor impotriva Israelului reprezinta o escalada, iar aceasta escalada va avea un pret pe care cealalta parte va trebui sa il plateasca", a avertizat Barak intr-un comunicat.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat, miercuri seara, convocarea unor rezervisti in urma atacului tintit asupra liderului militar al Hamas, Ahmed Jaabari, ucis intr-un raid aerian in Gaza, fata de care gruparile armate palestiniene au ripostat cu tiruri de racheta impotriva Israelului.