"Hamas nu respecta vizita premierului egiptean in Gaza si incalca armistitiul temporar pe care Israelul a acceptat sa il respecte in timpul acestei vizite", a anuntat anterior Ofer Gendelman, un purtator de cuvant al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

O sursa din cadrul serviciilor de securitate palestiniene a declarat la randul sau ca "avioanele (fortelor) de ocupatie au bombardat un grup de locuitori din zona Nazila" din nordul Fasiei Gaza, scrie Mediafax.

Surse medicale palestiniene au anuntat moartea a doua persoane in acest atac.

Israelul a acceptat vineri dimineata un armistitiu conditionat la cererea Egiptului.

Netanyahu "a raspuns favorabil unei cereri egiptene de incetare a focului pe durata vizitei in Gaza, in aceasta dimineata, a premierului egiptean, o vizita ce ar trebui sa dureze aproximativ trei ore", a declarat pentru AFP un oficial de rang inalt israelian, sub acoperirea anonimatului, inainte de sosirea lui Qandil in Gaza.

El a precizat ca "fortele israeliene vor inceta focul cu conditia sa nu existe tiruri ostile din Gaza inspre Israel in aceasta perioada".

Aceasta decizie a premierului Benjamin Netanyahu, in plina campanie electorala, are loc in a treia zi a operatiunii "Pilon de Aparare" declansate miercuri dupa-amiaza o data cu asasinarea, in Gaza, a lui Ahmad Jaabari, liderul militar al miscarii islamiste Hamas, aflata la putere in teritoriul palestinian.

Raidurile impotriva Gaza s-au soldat cu cel putin 21 de morti incepand de miercuri, dintre care mai multi copii, si 235 de raniti, potrivit unor surse palestiniene. In acelasi timp, aproape 300 de rachete au fost lansate impotriva Israelului, dintre care unele au ajuns pana la periferia orasului Tel-Aviv. Trei israelieni au fost ucisi, joi, cand una dintre rachete a lovit din plin o cladire de locuinte din sudul Israelului.