Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a anuntat vineri ca masura de rationalizare a benzinei, instituita in urma cu doua saptamani, dupa uraganul Sandy, pentru a pune capat cozilor de asteptare de la pompe, a fost ridicata, relateaza AFP, citat de Mediafax.


"Peste 85 la suta dintre benzinarii sunt operationale in prezent la New York, iar aprovizionarea cu benzina si motorina va continua sa creasca", a anunta biroul de presa al primarului intr-un comunicat.

Incheierea rationalizarii va intra in vigoare sambata. Aceasta prevedea ca masinile cu placute de inmatriculare cu numar impar sa se aprovizioneze in zilele impare, iar cele cu numar par in zilele pare.

O masura similara a fost impusa in statul vecin New Jersey la 3 noiembrie, dar a fost ridicata la 13 noiembrie. In Long Island, aceeasi masura de rationalitare a fost suspendata dupa opt zile.

Dupa trecerea uraganului Sandy, la 29 octombrie, nervii soferilor din regiune au fost pusi la grea incercare, multe benzinarii ramanand inchise. Adeseori au fost necesare pana la zece ore de asteptare pentru a cumpara benzina din statiile de alimentare deschise.

Sandy a avariat rafinariile si terminalele petroliere, creand dificultati de aprovizionare pe coasta de est a Statelor Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Popescu: Nu este incompatibilitate daca sotia administreaza benzinarii