Biserica Anglicana a inceput sa vanda castelele medievale care au servit timp de secole drept resedinte pentru cei mai de seama episcopi si arhiepiscopi, cautand sa valorifice portofoliul extins de proprietati imobiliare pentru a trece cu bine peste o perioada economica dificila, scrie Mediafax.
In toamna anului trecut, Biserica Anglicana a scos la vanzare Castelul Rose, resedinta a episcopului de Carlisle inca din anul 1230.

De asemenea, episcopul de Lincoln se va muta dintr-un conac cu 14 camere intr-o vila cu 5 dormitoare. Viitorul arhiepiscop de Canterbury va fi ultimul episcop de Durham care se va bucura de Castelul Auckland, vandut in luna iulie a acestui an unui trust, potrivit Financial Times.

Biserica Anglicana a scos pe piata numeroase resedinte episcopale si va continua sa vanda din proprietati conform indicatiilor comisiei insarcinata cu administrarea averii de 5,2 miliarde lire sterline (6,4 miliarde euro) a institutiei de cult.

Proprietatile imobiliare reprezinta cea mai mare parte a averii Bisericii Anglicane. Anul trecut, portofoliul administrat de comisia speciala a generat un randament de 13,1%. Per total insa, incluzand si proprietati financiare, precum actiuni, portofoliul institutiei a avut un randament mai mic, de numai 2,9%, fata de o tinta de 5% pe an, peste rata inflatiei.

Reactia Bisericii Anglicane la criza financiara din 2008 a fost diversificarea investitiilor si totodata o politica mai atenta de selectare a activelor viabile. Detinerile semnificative de actiuni s-au dovedit o alegere neinspirata in 2008, insa comisarii urmeaza acum modelul fondurilor de pensii in privinta alocarii de bani pentru investitii. Din 2010, Biserica Anglicana si-a dublat investitiile in fonduri de hedging. Investitiile bisericii in fonduri cu capital privat au generat anul trecut un randament de 12,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri