Biserica Anglicana a inceput sa vanda castelele medievale

Biserica Anglicana a inceput sa vanda castelele medievale care au servit timp de secole drept resedinte pentru cei mai de seama episcopi si arhiepiscopi, cautand sa valorifice portofoliul extins de proprietati imobiliare pentru a trece cu bine peste o perioada economica dificila, scrie Mediafax.

In toamna anului trecut, Biserica Anglicana a scos la vanzare Castelul Rose, resedinta a episcopului de Carlisle inca din anul 1230.

De asemenea, episcopul de Lincoln se va muta dintr-un conac cu 14 camere intr-o vila cu 5 dormitoare. Viitorul arhiepiscop de Canterbury va fi ultimul episcop de Durham care se va bucura de Castelul Auckland, vandut in luna iulie a acestui an unui trust, potrivit Financial Times.

Biserica Anglicana a scos pe piata numeroase resedinte episcopale si va continua sa vanda din proprietati conform indicatiilor comisiei insarcinata cu administrarea averii de 5,2 miliarde lire sterline (6,4 miliarde euro) a institutiei de cult.

Proprietatile imobiliare reprezinta cea mai mare parte a averii Bisericii Anglicane. Anul trecut, portofoliul administrat de comisia speciala a generat un randament de 13,1%. Per total insa, incluzand si proprietati financiare, precum actiuni, portofoliul institutiei a avut un randament mai mic, de numai 2,9%, fata de o tinta de 5% pe an, peste rata inflatiei.

Reactia Bisericii Anglicane la criza financiara din 2008 a fost diversificarea investitiilor si totodata o politica mai atenta de selectare a activelor viabile. Detinerile semnificative de actiuni s-au dovedit o alegere neinspirata in 2008, insa comisarii urmeaza acum modelul fondurilor de pensii in privinta alocarii de bani pentru investitii. Din 2010, Biserica Anglicana si-a dublat investitiile in fonduri de hedging. Investitiile bisericii in fonduri cu capital privat au generat anul trecut un randament de 12,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri