Autoritatea fiscala din Bulgaria anticipeaza ca veniturile din taxe si contributii sociale vor creste in acest an cu circa 700 de milioane de leva (350 milioane euro) fata de 2011, datorita unor schimbari legislative, dar si a controalelor mai stricte, a declarat seful institutiei, Krasimir Stefanov, conform Mediafax.

Un alt motiv al cresterii incasarilor este conectarea electronica a caselor de marcat la administratia fiscala, a aratat Stefanov.

El a mentionat ca de la inceputul acestui an au avut loc peste 1.000 de condamnari pentru delicte fiscale, domeniile cu cel mai mare risc de evaziune fiind sectorul constructiilor si cel al comertului cu cereale.

Pana la sfarsitul acestui an, reprezentantii autoritatii fiscale urmeaza sa efectueze controale la hoteluri, baruri si restaurante din statiunile de iarna.

Stefanov a spus ca o analiza a riscurilor efectuata de institutie a scos la iveala venituri nedeclarate estimate la 700 de milioane de leva (350 milioane euro), pe o perioada de patru ani, in sectorul vanzarilor imobiliare.

Oficialul a explicat ca problema va fi rezolvata prin inspectii, intalniri cu reprezentantii sectorului imobiliar si printr-o campanie de informare adresata clientilor unor astfel de servicii.

Stefanov a spus totodata ca sase state si-au exprimat interesul pentru sistemul de conectare a caselor de marcat la baza de date a autoritatii fiscale, intre ele Grecia si Belarus.

Cele sase state analizeaza in prezent oportunitatile de introducere a acestui sistem de raportare electronica a veniturilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri