Indicele de incredere calculat de Conference Board a urcat la 73,7 puncte, cel mai ridicat nivel atins dupa februarie 2008, de la 73,1 puncte in octombrie.

Analistii se asteptau la numai 73 de puncte.

Datele arata ca numarul americanilor care intentioneaza sa cumpere o casa a crescut la un nivel record, ceea ce sugereaza ca imbunatatirea valorii proprietatilor si redresarea pietei muncii ii determina sa faca angajamente pe termen lung.

Citeste si:

Cresterea continua a cheltuielilor de consum, care formeaza cea mai mare parte din PIB-ul SUA, ar putea compensa temerile legate de intrarea in vigoare a unui program automat de majorari de taxe si reduceri ale cheltuielilor, de anul viitor, in cazul esuarii negocierilor pentru reducerea deficitului bugetar.

"Populatia se afla intr-o situatie mai buna decat acum cativa ani. Multe date se imbunatatesc, precum situatia financiara a oamenilor, cele referitoare la piata imobiliara sau la piata muncii", a declarat Michael Gapen, analist la Barclays in New York.

Cererea pentru utilaje si electronice a urcat in octombrie la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, in timp ce valoarea proprietatilor a crescut in anul incheiat in septembrie cel mai mult dupa iulie 2010.