Agentia oficiala de stiri, SANA, a anuntat ca Internetul si sistemele de telefonie au fost repuse in functiune dupa efectuarea unor "lucrari de intretinere", scrie Mediafax.

Statele Unite au acuzat regimul Bashar Al-Assad ca a intrerupt liniile de telecomunicatii in mai multe regiuni din Siria, pe fondul confruntarilor militare intre rebeli si serviciile de securitate. Opozitia siriana a anuntat joi ca liniile de telecomunicatii, inclusiv Internetul, au fost intrerupte, in mai multe regiuni din Siria.

Departamentul de Stat american a comunicat vineri ca erau oprite retelele de telefonie fixa si mobila, precum si Internetul. "Condamnam acest nou atac impotriva libertatii de exprimare si comunicare, atribuit regimului de la Damasc", declara vineri Victoria Nuland, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat american.

Protestele reprimate violent si confruntarile armate intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad dureaza de peste 20 de luni in Siria, bilantul victimelor fiind, potrivit unor organizatii, de peste 40.000 de morti.