Reprezentantii spitalului londonez au tinut sa aduca un ultim omagiu "unei asistente medicale de prima clasa" si au dezvaluit identitatea acestei - Jacintha Saldanha -, informeaza bbc.co.uk, potrivit Mediafax.

Politia a fost chemata la ora 09.35 GMT la o adresa din centrul Londrei, unde a fost gasita o femeie in stare de inconstienta.

Detalii confidentiale despre starea de sanatate a ducesei de Cambridge, internata din cauza unei forme severe de greturi matinale cauzate de sarcina, au fost dezvaluite, la telefon, celor doi prezentatori ai unei emisiuni radiofonice australiene.

Cei doi jurnalisti, angajati ai postului 2Day FM, au telefonat la spitalul King Edward al VII-lea din Londra, si au pretins ca erau regina Elizabeth a II-a si printul Charles.

Potrivit corespondentului BBC Peter Hunt, Jacintha Saldanha a fost persoana care a raspuns apelului telefonic al celor doi DJ-i australieni, nu infirmiera care a discutat cu acestia despre starea de sanatate a ducesei Catherine.

Jacintha Saldanha a raspuns la acel telefon intrucat era ora 05.30 GMT si la acea ora centralista nu sosise inca la serviciu.

Potrivit BBC, Jacintha Saldanha nu a fost suspendata din functie, iar spitalul londonez nu a luat impotriva ei masuri disciplinare.

Reprezentatii acestui spital au declarat: "Putem sa confirmam faptul ca Jacintha a fost de curand victima unei farse radiofonice. Spitalul nostru a fost alaturi de ea in aceste momente dificile. Jacintha lucra la spitalul King Edward VII de peste patru ani. Era o asistenta excelenta, foarte respectata si indragita de colegii ei".

Potrivit Scotland Yard, o ancheta este in plina desfasurare.

Ducesa de Cambridge a fost internata luni, din cauza unei forme severe de greturi matinale, si a fost externata joi.