O linie ferata cu o lungime de 2.298 de kilometri, intre capitala Chinei si Guangzhou, din sudul tarii, va fi inaugurata pe 26 decembrie, distanta urmand sa fie parcursa in numai 8 ore. Initial, trenurile vor circula cu o viteza de 300 de kilometri pe ora, a anuntat Ministerul Cailor Ferate.

Noua cale ferata concureaza cursele avioanelor A380 operate de China Southern Airlines, a caror durata este de 3-4 ore. Compania a inregistrat pierderi legate de cursele interne ale aeronavelor A380, in primul semestru, ptorivit Citigroup.

Aceste avioane au fost folosite pe ruta Beijing-Guangzhou de circa un an, compania nereusind sa ofere servicii pe curse externe cu A380 din capitala.

Citeste si:

Linia ferata rapida urmeaza sa fie prelungita pana la Hong Kong si face parte din planul Chinei de a construi o retea feroviara de 16.000 de kilometri pana in 2015.

Serviciile feroviare au inceput deja sa atraga clientii curselor aeriene, care sufera deseori intarzieri din cauza restrictiilor de zbor si a climei dificile.