Deutsche Bank a fost condamnata in Germania la plata unor despagubiri si dobanzi care ar putea fi cuprinse intre 120 milioane euro si 1,5 miliarde euro mostenitorilor fostului magnat media Leo Kirch, mort in 2011, pentru ca ar fi provocat falimentul imperiului sau de afaceri in 2002, transmite Mediafax.

Valoarea despagubirilor si a dobanzilor urmeaza sa fie stabilita de experti, potrivit unui anunt al unui tribunal din Munchen, care in noiembrie a estimat suma intre 120 milioane euro si 1,5 miliarde euro.

Decizia nu poate fi contestata prin apel si marcheaza sfarsitul unui conflict vechi de 10 ani.

In februarie 2002, directorul general al Deutsche Bank de la acea data, Rolf Breuer, a afirmat intr-un interviu la televiziunea Bloomberg ca sectorul financiar nu este pregatit sa mai puna fonduri la dispozitia lui Leo Kirch.

Indiscretia lui Breuer a avut efectul unei bombe, iar panica s-a raspandit in randul investitorilor. Doua luni mai tarziu, grupul KirchMedia si-a declarat falimentul, iar activitatile sale au fost vandute mai multor ofertanti.

Astfel, drepturile sportive, in principal de difuzare a jocurilor de fotbal si a curselor de Formula 1, au revenit posturilor de televiziune ProSiebenSat.1 si Premiere, in prezent Sky, iar alte activitati grupului editorial german Springer.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bancile germane, in criza de seifuri in care sa depoziteze banii
Setari Cookie-uri