Holcim va inregistra in trimestrul al patrulea costuri de 510 milioane de franci elvetieni (422 milioane euro), legate de restructurarea si reevaluarea in scadere a operatiunilor din Europa, relateaza Mediafax care citeaza Financial Times.
Producatorii de ciment au probleme din cauza supracapacitatii de productie din Europa, unde activitatile de constructii s-au redus in urma crizei financiare. In luna mai, noul director general al Holcim, Bernard Fontana, a lansat un plan de reducere a costurilor, pentru cresterea profitului operational anual.

Producatorul elvetian de materiale de constructii a anuntat luni ca in trimestrul al patrulea va inregistra costuri de restructurare de 100 de milioane de franci, Holcim urmand totodata sa reevalueze in scadere valoarea proprietatilor, fabricilor si echipamentelor cu 410 milioane de franci.

Holcim va continua sa ajusteze capacitatea de productie din Europa pe toate segmentele si va incepe un proces de consultari legat de concedierile care ar putea avea loc. Compania nu a dezvaluit cati angajati ar putea fi afectati de restructurare.

"Masurile initiate vor genera economii anuale de minim 120 milioane de franci, vor imbunatati rata de utilizare a capacitatilor si vor permite alocarea mai eficienta a cheltuielilor pentru investitii", se arata intr-un comunicat al Holcim.

Grupul va anunta rezultatele obtinute in acest an la sfarsitul lunii februarie.

In primele noua luni, Holcim a obtinut vanzari de 16,2 miliarde de franci, in crestere cu 4,8% fata de intervalul similar din 2011, iar profitul net a urcat cu 9,8%, la 783 milioane franci.

Holcim, al doilea mare producator de ciment la nivel mondial, detine in Romania doua fabrici de ciment, la Alesd si Campulung, o statie de macinare, la Turda, 18 statii ecologice de preparare a betoanelor, cinci statii de agregare, doua statii de lianti speciali, precum si terminale de ciment la Bucuresti si Turda.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri