Efectul ataculul armat de la Newtown: au crescut vanzarile de ghiozdane antiglont

Vanzarea de echipamentele de securitate concepute pentru copii inregistreaza o crestere notabila in Statele Unite, in special comercializarea unui ghiozdan antiglont cu Mica Sirena, in urma atacului armat de la Newtown, relateaza AFP citata de Mediafax.

In schimul sumei de 300 de dolari, societatea Amendment II, numele celui de-al Doilea Amendament din Constitutia americana care garanteaza dreptul de a purta arme, propune un model "Mica Sirena" pentru fete si unul "Avengers" pentru baieti.

Ghiozdanul blindat poate fi utilizat ca scut, cantareste mai putin de 500 de grame, din cauza unui strat de carbon ultrarezistent, si arata ca orice alt ghiozdan de copii. "Cu desenele sale, parintii sunt siguri ca micutii lor nu isi vor uita ghiozdanul blindat acasa si ca vor fi protejati in cazul in care se intampla ceva de neconceput", scrie societatea pe site-ul sau de Internet.

"Este un lucru oribil pe care nu ti-ai imagina niciodata ca l-ai cumpara pentru copilul tau, dar, dupa tragedia din Newtown, vanzarile noastre sunt de zece ori mai mari", recunoaste directorul acestei companii cu sediul in Utah (vest), Richard Craig, care a refuzat totusi sa spuna date precise.

Compania, la fel ca si altele asemanatoare, a dezvoltat totodata un blindaj care sa fie integrat in ghiozdanul favorit al scolarilor. In schimbul sumei modice de 150 pana la 200 de dolari, BulletBlocker poate fi cusut in captuseala rucsacului. "Lejer, usor de folosit, este de marimea unei carti de scoala", a explicat Elmar Uy, vicepresedinte al acestei companii situata in New Hampshire (nord-est).

De vineri, potrivit acestuia, vanzarile au crescut cu 40 la suta si au ajuns la 40 de panouri pe zi. "Noi nu garantam nimic, noi vindem doar liniste pentru parinti", a declarat el.

"Dupa atacul de la Sandy Hook si isteria din jurul predictiilor maya cu privire la sfarsitul lumii, suntem coplesiti de cere, care s-a dublat", a declarat, la randul sau, David Standard de la societatea Black Dragon Tactical, care precizeaza ca au vandut aproximativ 30 de blindaje pe zi, la pretul de 229 de dolari fiecare.

"Intrebarea este daca viata dimneavoastra sau a copilului dumneavoastra valoreaza 229 de dolari. Majoritatea clientilor nostri cred ca da", spune el. "Pentru masina sau casa aveti asigurare. Este acelasi lucru in acest caz, este o mica (masura de) securitate, in cazul in care copilul dumneavoastra se afla in locul nepotrivit la locul nepotrivit", apreciaza acesta.

Foto: captura busyboo.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri