Ministrul german de Finante Wolfgang Schäuble pregateste noi taieri bugetare, in valoare de cinci-sase miliarde de euro, pentru a aduce nivelul deficitului statului federal la zero in 2014, potrivit cotidianului Rheinische Post, care citeaza surse din cadrul ministerului, relateaza AFP, preluat de Mediafax.
Un oficial conservator din cadrul CDU, citat de catre ziar, a confirmat aceste proiecte. "Daca vrem sa atingem un deficit structural nul in 2014, va trebui sa acoperim o gaura de aproximativ cinci miliarde de euro. Acest lucru va fi posibil doar prin noi reduceri de cheltuieli", a declarat pentru Rheinische Post Michael Meister, vicepresedinte al grupului CDU in Bundestag.

Negocieri asupra reducerilor de cheltuieli ar viza toate ministerele, potrivit unor surse contactate de catre ziar.

Oficiali din cadrul partidului conservator si ai partenerului sau liberal, FDP, in cadrul coalitiei guvernamentale, au ajuns la un acord, la inceputul lui noiembrie, cu privire la reducerea la zero a deficitului bugetar la nivelul statului federal, in 2014.

Guvernul vizeaza un deficit bugetar de 8,8 miliarde de euro in 2013, adica 0,34% din PIB-ul Germaniei.

La inceputul lui decembrie, Berlinul a mai anuntat ca se asteapta la un buget total echilibrat inca din 2012, in sensul criteriilor de la Maastricht, in contextul in care, anterior, viza un deficit public de 0,5% din PIB pentru acest an.

Deficitul public german este alcatuit din deficitul statului federal, dar si al landurilor, comunelor si fondurilor de securitate sociala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri