Coreea de Nord vrea investitori straini. Vor veni?

Coreea de Nord pregateste o deschidere a economiei pentru investitorii straini si a invitat experti economici si juridici din Germania pentru consultari, potrivit presei germane, scrie Mediafax.

"Exista un plan central. Vor o deschidere in acest an", a declarat un economist implicat in aceasta strategie, publicatiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

El a precizat ca autoritatile de la Phenian nu intentioneaza sa urmeze modelul Chinei, ci sunt interesate de modelul vietnamez, in care anumite companii vor primi investitii.

In primul sau discurs de Anul Nou, liderul Kim Jong-un a chemat la o reconciliere cu Coreea de Sud si a spus ca tara sa va face eforturi pentru cresterea standardului de viata.

Jong-un a cerut totodata nord-coreenilor "sa construiasca un gigant economic", afirmand ca imbunatatirea nivelului de trai va fi o prioritate in acest an.

La inceputul acestei saptamani presa internationala a relatat despre o viitoare vizita in Coreea de Nord a presedintelui Google, Eric Schmidt, si a fostului guvernator al New Mexico, Bill Richardson.

Departamentul de Stat american a apreciat ca o astfel de vizita "ar fi neconstructiva".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri