Cancelarul german Angela Merkel promite ca locurile de munca si cresterea economica vor fi prioritare in anul electoral 2013, cu alegeri parlamentare in toamna, comentarii care indica o indepartare a atentiei de la criza datoriilor din Europa, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

"Pentru noi este clar ce inseamna competenta economica si bunastarea. Locurile de munca bine platite vor fi prioritare", a declarat Merkel la o intalnire cu crestin-democratii in orasul port Wilhelmshaven de la Marea Nordului.

Discursul este primul dintr-o serie de sapte pe care Merkel le va sustine in landul Saxonia Inferioara, unde vor avea loc alegeri pe 20 ianuarie.

Singurele referiri ale crestin-democratilor la criza europeana a datoriilor sunt cele privind stabilirea unui buget corect si neparticiparea la eventuale emisiuni de obligatiuni comune la nivelul zonei euro.

Cresterea economiei germane incetineste, dar sprijinul pentru Merkel ar putea creste datorita unei redresari a pietei obligatiunilor din zona euro, ministrul de Finante Wolfgang Schaeuble afirmand sambata ca pietele financiare s-au calmat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si