11 Ianuarie 2013

Draghi: Situatia economica dificila din zona euro se va prelungi



Situatia economica dificila din zona euro se va prelungi, iar Europa trebuie sa continue reducerea dezechilibrelor fiscale si structurale si restructurarea sectorului financiar, a declarat joi intr-o conferinta de presa presedintele BCE, Mario Draghi, citat de Mediafax.

Totusi, Draghi considera ca revenirea economica a zonei euro ar trebui sa inceapa in cursul acestui an, odata ce masurile anticriza luate de BCE isi vor face efectul in economie.

BCE a mentinut dobanda de politica monetara la 0,75%, cel mai redus nivel de la formarea zonei euro.

Declaratiile sefului BCE au incurajat bursele, analistii comentand ca situatia s-ar putea imbunatati in Europa in acest an daca liderii UE vor putea preveni reaprinderea crizei in Grecia sau Spania.

Indicele S&P 500 al bursei de la New York a deschis in urcare cu 0,5%, in timp ce Dow Jones Industrial Average creste cu 0,3%, potrivit Bloomberg.

Aurul s-a apreciat cu 0,8% la New York, la 1.668,9 dolari pe uncie, investitorii interpretand afirmatia lui Draghi privind prelungirea situatiei economice dificile drept un semnal ca BCE va continua sa ia masuri de stimulare a economiei.



Citeste si