Un partid britanic nationalist si eurosceptic, UKIP, se pregateste sa exploateze temeri privind o migrare masiva dinspre Romania si Bulgaria, prin plasarea acestei teme in centrul strategiei campaniei electorale pentru alegeri locale, relateaza The Independent in editia electronica, potrivit Mediafax.
Premierul conservator David Cameron (foto) a refuzat sa speculeze cu privire la numarul de persoane din aceste tari est-europene care s-ar putea migra spre Marea Britanie in cautarea unui loc de munca, dupa anularea restrictiilor care le sunt impuse in cadrul Uniunii Europene (UE), in ianuarie 2014.

Publicatia scrie ca UK Independence Party, care inregistreaza o crestere in sondaje, arata ca nu are asemenea "scrupule", subliniind ca anularea ar putea conduce la un val de 350.000-400.000 de romani si bulgari in Marea Britanie si la un impact asupra ratei infractionalitatii. Formatiunea a anuntat ca aceasta problema va juca un rol "semnificativ si major" in cadrul campaniei sale pentru alegeri locale, in mai, dar si in cea pentru PE, in 2014.

Potrivit The Independent, acest lucru va amplifica temerile conservatorilor britanici potrivit carora partidul eurosceptic si nationalist ar putea eroda si mai mult sustinerea de care se bucura in randul alegatorilor sai. Astfel, o serie de parlamentari conservatori ar urma sa ceara marti Guvernului sa impuna noi restrictii, in regim de urgenta, romanilor si bulgarilor, din cauza posibilului impact asupra pietei muncii si serviciilor.

Potrivit publicatiei, UKIP cauta sa lege laitmotivul sau - retragerea Marii Britanii din UE - de imigratie, care, potrivit unor sondaje, se afla intre cele mai importante temeri ale alegatorilor. Sondaje interne ale formatiunii sugereaza ca orice partid care a reusit sa lege cele doua probleme cu succes ar putea sa se adreseze unui procent de pana la 80% din electorat.

"Vom putea, in mod legitim, sa legam inactiunea Guvernului fata de UE de impactul local asupra oraselor si satelor", a declarat un purtator de cuvant al partidului. Libera circulatie intre Marea Britanie, Romania si Bulgaria "va avea un impact asupra scolilor, locuintelor, drumurilor, facilitatilor, sanatatii si - imi displace sa o spun - infractionalitatii", a subliniat acest purtator de cuvant citat de The Independent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri