Lance Armstrong i-a recunoscut lui Oprah ca s-a dopat: In acea generatie era imposibil sa castigi fara sa o faci

Fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut, intr-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey ca s-a dopat in cariera lui care cuprinde sapte titluri in Turul Frantei.

Intrebat de Oprah daca a luat substante interzise, Lance Armstrong a raspuns afirmativ, confirmand apoi ca a luat EPO si alte produse, scrie Mediafax.

In interviul difuzat pe site-ul lui Oprah, Lance Armstrong a marturisit si de ce nu a spus adevarul pana acum. "Pentru cei mai multi oameni e prea tarziu si asta e din vina mea. Vad situatia ca pe o minciuna mare care s-a repetat de multe ori".

"Era posibil sa castigi fara sa te dopezi?", l-a mai intrebat Oprah.

"In acea generatie, nu. Nu eu am inventat cultura asta, dar nici nu am incercat sa o opresc", a raspuns Armstrong.

"Voiam sa castig cu orice pret. Cand am fost diagnosticat cu cancer, as fi facut orice ca sa supravietuiesc. Am adoptat atitudinea asta si in ciclism, cu orice pret, iar asta nu a fost un lucru bun", a explicat Lance Armstrong.


Lui Armstrong i-a fost prezentat discursul pe care l-a sustinut dupa ultimur Tur al Frantei castigat, in 2005, in care ii acuza pe cei care spun despre el ca se dopeaza. Fostul ciclist a recunoscut acum ca se simte ridicol pentru acel discurs si ca ceea ce e si mai ingrozitor e faptul ca nu simtea ca triseaza.

Americanul a incercat sa-si ceara scuze fata de cei care l-au acuzat in trecut ca se dopeaza si pe care i-a jignit, incluzand fosti membri ai echipe sau rude ale acestora.

Despre medicul italian Michele Ferrari, Armstrong a spus ca este "un om bun si un om inteligent".

Armstrong a marturisit ca a crezut ca a scapat definitiv de acuzatii atunci cand Biroul Federal a renuntat la acuzatii.

Fostul ciclist considera ca in ochii fanilor a devenit adevarat faptul ca s-a dopat atunci cand coechipierul lui din cele sapte Tururi castigate, George Hincapie, l-a acuzat ca se dopeaza. Totusi, Armstrong a mentionat ca il considera inca pe George Hincape un prieten.

Lance Armstrong a precizat ca de acum va coopera cu institutiile abilitate care investigheaza dopajul lui.

Lance Armstrong a mai spus ca nu s-a dopat la editiile Turului Frantei din 2009 si 2010.

"Nu vreau sa acuz pe altcineva, eu singur am luat aceste decizii si stau astazi aici pentru a recunoaste si pentru ca regret. Oamenii au tot dreptul sa se simta tradati. Este vina mea. Unele personalitati dispar complet, dar eu vreau sa-mi petrec restul vietii incercand sa recastig increderea si sa-mi cer iertare apoi. Nu am simtit ca trisez. Definitia acestui cuvant este a castiga un avantaj asupra unui rival sau dusman. Nu am vazut lucrurile asa. Am vazut totul ca pe o modalitate de lupta cu arme egale", a spus Armstrong.

In a doua parte a interviului lui Lance Armstrong acordat lui Oprah Winfrey, care se va difuza sambata, fostul ciclist va vorbi despre familie, castiguri, sponsori si ce urmeaza sa faca mai departe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri