MAE infomeaza ca in cursul serii de vineri au fost confirmate date privind inca doi cetateni romani eliberati de pe platforma de la In Amenas, acestia aflandu-se in prezent sub protectia fortelor algeriene, iar starea lor de sanatate fiind buna.
"In cursul serii de 18 ianuarie 2013 au fost confirmate date privind inca doi cetateni romani eliberati de pe platforma de la In Amenas care, in prezent, se afla sub protectia fortelor algeriene. Familiile celor doi cetateni romani au fost informate. Ministerul Afacerilor Externe este in contact permanent cu autoritatile algeriene si firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora", se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Mediafax.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut o convorbire telefonica cu unul dintre cetatenii romani, mentioneaza sursa citata. "Starea de sanatate a celor doi este buna", se mai arata in comunicat.

Anterior, vineri seara, MAE a confirmat eliberarea unui cetatean roman in legatura cu care au existat informatii potrivit carora a fost ostatic in Algeria, acesta aflandu-se in prezent in custodia Ambasadei Romaniei la Alger, starea sa de sanatate fiind buna.

"La acest moment, Ministerul Afacerilor Externe confirma eliberarea cetateanului roman in legatura cu care au existat anterior informatii neverificate, vehiculate in mass-media. Mentionam ca cetateanul roman aflat in complexul In Amenas a reusit sa contacteze misiunea diplomatica romana, prin intermediul unui telefon mobil, in timpul evenimentelor dramatice declansate de atacul terorist. Cetateanul roman a fost asistat cu privire la conduita de urmat, aspect ce a facut posibila salvarea vietii sale", se arata intr-un comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca cetateanul se afla in prezent in custodia Ambasadei Romaniei la Alger si a precizat ca acesta se afla intr-o stare buna de sanatate.

MAE reamintea ca in cadrul MAE a fost constituit un grup inter-institutional ce va functiona cu activitate permanenta pana la solutionarea crizei. "Institutiile implicate depun toate eforturile si intreprind masurile specifice ce se impun pentru clarificarea deplina a situatiei", se arata in comunicat.

Ministrul Titus Corlatean a dispus detasarea de urgenta la Alger a doi consuli din Centrala MAE, care au ajuns la destinatie in cursul acestei dupa-amiezi, pentru a acorda asistenta consulara suplimentara, a mai informat ministerul.

Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri