Obama afirma ca "teroristii" sunt vinovati de moartea ostaticilor in Algeria

Presedintele american Barack Obama i-a acuzat pe autorii "teroristi" ai luarii de ostatici la un complex de exploatarea gazelor, in Algeria, ca poarta responsabilitatea mortii ostaticilor, intr-un comunicat publicat sambata, relateaza AFP.

"Responsabilitatea acestei tragedii revine teroristilor aflati la originea ei, iar Statele Unite condamna actiunile acestora in modul cel mai ferm", a apreciat Obama.

"In zilele urmatoare vom ramane in contact strans cu Guvernul algerian, pentru a intelege mai bine ceea ce s-a intamplat, cu scopul de a actiona impreuna in vederea evitarii unor asemenea tragedii", a adaugat el. Aceasta este prima declaratie directa a presedintelui american despre luarea de ostatici, scrie Mediafax.

Douazeci si trei de cetateni straini si algerieni au fost ucisi in luarea de ostatici la complexul de la In Amenas, care s-a incheiat sambata cu uciderea rapitorilor islamisti cu legaturi cu Al-Qaida in asaltul final al fortelor speciale din cadrul armatei algeriene.

Intre ostaticii ucisi se afla cetateni din Romania, Franta, Marea Britanie si Statele Unite. Aceasta drama subliniaza pesistenta amenintarii reprezentate de "Al-Qaida si alte grupari extremiste violente in Africa de Nord", a subliniat Obama.

"In prezent, gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre familiile tuturor celor care au fost ucisi sau raniti in cursul atacului terorist din Algeria", a adaugat presedintele american.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri