"Responsabilitatea acestei tragedii revine teroristilor aflati la originea ei, iar Statele Unite condamna actiunile acestora in modul cel mai ferm", a apreciat Obama.

"In zilele urmatoare vom ramane in contact strans cu Guvernul algerian, pentru a intelege mai bine ceea ce s-a intamplat, cu scopul de a actiona impreuna in vederea evitarii unor asemenea tragedii", a adaugat el. Aceasta este prima declaratie directa a presedintelui american despre luarea de ostatici, scrie Mediafax.

Douazeci si trei de cetateni straini si algerieni au fost ucisi in luarea de ostatici la complexul de la In Amenas, care s-a incheiat sambata cu uciderea rapitorilor islamisti cu legaturi cu Al-Qaida in asaltul final al fortelor speciale din cadrul armatei algeriene.

Citeste si:

Intre ostaticii ucisi se afla cetateni din Romania, Franta, Marea Britanie si Statele Unite. Aceasta drama subliniaza pesistenta amenintarii reprezentate de "Al-Qaida si alte grupari extremiste violente in Africa de Nord", a subliniat Obama.

"In prezent, gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre familiile tuturor celor care au fost ucisi sau raniti in cursul atacului terorist din Algeria", a adaugat presedintele american.