Bulgaria a obtinut din privatizarea companiilor de stat, in perioada 1993-2012, 7,4 miliarde de leva (3,78 miliarde de euro la cursul actual), a declarat ministrul de Finante, Simeon Djankov, citat de Novinite.
In perioada 1993-2000, Bulgaria a atras din privatizari 2,2 miliarde de leva, iar in 2000-2012 inca 5,2 miliarde de leva, a spus ministrul, in timpul unui discurs in parlament, scrie Mediafax.

Totalul include plati realizate prin cupoane in timplul procesului de privatizari in masa, dar si vanzarea mai multor companii mari.

Suma nu include investitiile promise de noii proprietari ai activelor, a afirmat ministrul.

Procesul de privatizare din Bulgaria a inceput in 1992, iar dupa o lege adoptata in 2002, toate privatizarile au fost derulate prin intermediul unei agentii infiintate special in acest scop.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri