21 Ianuarie 2013

Seful Goldman Sachs ar putea redeveni cel mai bine platit director de pe Wall Street



Seful bancii americane Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, ar putea redeveni cel mai bine platit director de pe Wall Street, dupa ce pachetul sau salarial pentru anul trecut a depasit 21 de milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Blankfein, director general al bancii, a primit pentru anul trecut actiuni in valoare de 13,3 milioane de dolari. Valoarea actiunilor, restrictionate in functie de performantele bancii in perioada urmatoare, este cu 90% peste cea a titlurilor primite in 2011 si reprezinta maximul pentru seful Goldman Sachs de la declansarea crizei financiare, scrie Mediafax.

In total, Goldman Sachs a acordat in aceasta saptamana actiuni in valoare de aproape 100 de milioane de dolari celor mai importanti 12 directori.

Banca a raportat recent profit net de 7,48 miliarde de dolari pentru anul trecut, in urcare cu 68% fata de anul anterior.

In 2008, an care a marcat declansarea crizei financiare la nivel global, Blankfein nu a primit salariu sau actiuni, dar a incasat 41 milioane de dolari, ca urmare a unor pachete de compensatii si alte activitati. In 2007, a incasat 79,3 milioane de dolari, inclusiv un bonus de 67,9 milioane de dolari.

Cel mai bine platit director dintre cele mai mari sase banci americane a fost in 2011 seful JPMorgan, James Dimon, cu 23,1 milioane de dolari.



Citeste si