Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a cumparat impreuna cu omul de afaceri Chris Hansen echipa de baschet Sacramento Kings, pentru aproximativ 600 milioane de dolari, cea mai mare tranzactie efectuata vreodata in NBA, au declarat pentru Forbes surse apropiate situatiei, noteaza Mediafax.
Incercarile de ultim moment ale primarului din Sacramento Kevin Johnson de a nu instraina echipa NBA au esuat, deoarece edilul nu a reusit sa adune suficient de rapid un grup de investitori locali capabili sa cumpere clubul de la familia Maloof, vechii actionari.

In anul 2010, omul de afaceri Ted Leonsis a preluat 56% din actiunile Washington Wizards si ale salii polivalente Verizon Center pentru 551 milioane de dolari, devenind actionar unic al clubului, cea mai mare tranzactie din NBA pana acum.

Cel mai mare pret obtinut pentru o echipa NBA care nu detine o arena sportiva a fost de 450 milioane de dolari, platit tot in 2010 pentru Golden State Warriors.

Ballmer si Hansen vor muta Sacramento Kings in Seattle, utilizand sala KeyArena timp de doua sezoane, dupa care clubul va juca intr-o noua arena, investitie de 490 milioane de dolari.

Prin mutarea in Seattle, echipa va castiga si contracte mai profitabile pentru drepturile de retransmisie TV a meciurilor. Zona metropolitana Seattle are 3,3 milioane de locuitori, cu peste 1 milion mai multi fata de populatia din zona Sacramento.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri