Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si-a depasit autoritatea executiva prin numiri in functii facute in timp ce Senatul era in vacanta, in 2012, a stabilit o instanta federala de apel, informeaza ziarul Washington Post, transmite Mediafax.
Curtea federala de Apel din Districtul Culumbia a decis in unanimitate ca Administratia Barack Obama si-a depasit atributiile executive prin numirea a trei membri in conducerea Comisiei Nationale pentru Munca (NLRB). Numirile au fost facute de presedinte in procedura de urgenta, fara aprobarea Senatului, ai caror membri nu erau in sesiune parlamentara.

Decizia instantei federale reprezinta o limitare a prerogativelor presedintilor Statelor Unite de a efectua numiri in functii fara aprobarea Senatului.

"Conform logicii presedintelui, el ar avea dreptul sa isi numeasca in functii persoanele preferate oricand doreste, sambata si duminica, in timpul pauzelor de masa ale senatorilor, chiar si cand Senatul ar fi in sesiune, daca presedintelui nu i-ar conveni lipsa de actiune a forului legislativ superior. Doar ca lucrurile nu pot ramane asa", a argumentat judecatorul federal David B. Sentelle.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri