Cum vrea Bank of America sa reduca taxele platite

Bank of America va transfera de la subsidiara din Dublin la cea de la Londra active de 50 miliarde de dolari, constituite in derivate financiare, potrivit unor surse citate de Financial Times, masura care va reduce taxele platite de institutia de credit.

Decizia face parte din planul de reorganizare a operatiunilor la nivel mondial, incurajat de autoritatile de reglementare, potrivit Mediafax.

Banca va avea insa de castigat si in plan fiscal. Pierderile masive acumulate de Bank of America in Marea Britanie ii asigura reduceri semnificative de taxe din partea guvernului, astfel ca eventualele profituri generate de derivatele transferate din Irlanda vor genera taxe mai mici.

Bank of America, a zecea banca din lume dupa active, este una dintre cele mai importante institutii de credit din Irlanda. Desi operatiunile pe piata irlandeza sunt restranse, Dublinul este centrul activitatilor europene ale bancii, afacerile si profitul obtinute din corporate banking, administrarea activelor si trazactii financiare avand sediul acolo.

Grupul american a obtinut operatiunile din Dublin in 2008, cand a preluat banca de investitii Merrill Lynch printr-o tranzactie de urgenta intermediata de guvern, la apogeul crizei financiare.

Surse bancare sustin ca guvernul irlandez este deranjat de transferarea unui pachet atat de mare de active in strainatate, in timp ce autoritatile britanice doresc un control mai strans asupra operatiunilor europene ale bancii.

Irlanda pierde treptat avantajul sistemului fiscal flexibil, care a determinat numeroase companii sa aleaga Dublinul ca centru pentru operatiunile europene. Marea Britanie a redus deja taxele aplicate companiilor, cu o noua scadere a impozitului pe profit programata pentru luna aprilie, cand rata va cobori la 23%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri