Executivul de la Kremlin a angajat banca americana de investitii Goldman Sachs pentru o campanie care vizeaza imbunatatirea imaginii Rusiei in randul investitorilor straini si a agentiilor de rating, potrivit cotidianului local Vedomosti, citat de AFP.

Goldman Sachs a semnat un memorandum de intelegere cu Ministerul Dezvoltarii Economice si fondul pentru investitii directe din Rusia, a confirmat pentru AFP un reprezentant al institutiei financiare, noteaza Mediafax.

Potrivit cotidianului Kommersant, preluat de RIA Novosti, Goldman Sachs ar putea castiga pana la 500.000 de dolari din servicii de consultanta acordate statului, iar guvernul de la Moscova intentioneaza sa angajeze si alte banci straine pentru promovare externa.

Goldman Sachs se va ocupa de comunicarea cu investitorii si va participa la prezentari in strainatate, a declarat secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Economice Sergei Beliakov, scrie Vedomosti.

De asemenea, Moscova va continua sa imbunatateasca climatul pentru investitii, a spus oficialul, adaugand ca in prezent executivul nu informeaza eficient investitorii asupra masurilor luate.

Rusia, care va conduce in acest an grupul statelor membre G20, are probleme in a atrage investitii, in pofida datelor macroeconomice.

Premierul Dimitri Medvedev a incercat sa promoveze Rusia saptamana trecuta la Forumul Economic Mondial de la Davos, afirmand ca economia a inregistrat o crestere de 3,5% anul trecut, in timp ce indatorarea tarii se situeaza la circa 11% din PIB, nivel extrem de redus fata de tarile occidentale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Putin nu are incredere in Wikipedia si pregateste propria enciclopedie