Profitul net al grupului petrolier Royal Dutch Shell a scazut cu 14% anul trecut, la 26,6 miliarde dolari, iar in ultimul trimestru castigul a avansat cu 3%, la 6,7 miliarde dolari, rezultatul fiind mai slab decat asteptau analistii, din cauza evolutiei preturilor in SUA si Canada, transmite Mediafax.

Excluzand veniturile si costurile cu caracter exceptional, precum si schimbarile rezultate din reevaluarea stocurilor, profitul s-a situat in trimestrul al patrulea la 5,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Analistii estimau ca profitul calculat astfel sa se situeze la 6,2 miliarde de dolari.

Shell a anuntat majorarea cheltuielilor pentru investitii in acest an, la 33 de miliarde de dolari, de la 30 de miliarde de dolari in 2012.

Costurile mai mari pentru transportul petrolului si gazelor anuleaza efectele pozitive pentru grup ale majorarii productiei si avansului cotatiei titeiului Brent.

Directorul general al Shell, Peter Voser, incearca sa linisteasca investitorii prin majorarea dividendului in primul trimestru din acest an si se asteapta sa creasca productia la circa 4 milioane de barili echivalent petrol pe zi pana in 2017, de la 3,3 milioane barili anul trecut.

Productia s-a situat la 3,4 milioane de barili echivalent petrol pe zi in ultimul trimestru al anului trecut, fata de 3,3 milioane de barili in perioada similara a anului anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SUA, Franta si Iordania vor sa-si evacueze cetatenii din Wuhan