Liderul nord-coreean Kim Jong-un a prezidat recent o reuniune militara consacrata pregatirii unui "eveniment major" pentru apararea tarii, a anuntat presa oficiala, o referire probabila la iminenta unui nou test nuclear, scrie Mediafax.
Kim Jong-un (foto dreapta) a sustinut un discurs "istoric" in fata principalelor instante militare din tara, a precizat agentia oficiala de presa KCNA.

Reuniunea a fost consacrata "sosirii unui eveniment major in ameliorarea capacitatilor militare" ale Coreei de Nord, a subliniat KCNA, fara sa dezvaluie data la care a avut loc aceasta reuniune.

Potrivit unor experti si unor surse din cadrul unor servicii straine de informatii, Coreea de Nord este pregatita sa efectueze al treilea test nuclear, ca masura de represalii fata de o extindere a sanctiunilor adoptata de catre Consiliul de Securitate al ONU in urma unui tir de racheta cu raza lunga de actiune, in decembrie.

Acest tir este considerat de catre Washington si aliatii sai un nou test de racheta balistica, care incalca sanctiunile internationale.

Un nou test nuclear nord-coreean va fi al treilea, dupa cele din 2006 si 2009, care raspundeau, la vremea respectiva, unor sanctiuni adoptate de ONU in urma unor tiruri de rachete cu raza lunga de actiune.

Experti sud-coreeni sunt de parere ca testul va avea loc inaintea Noului An chinezesc, care cade pe 10 februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri