Ungaria va vinde obligatiuni denominate in dolari pentru prima oara in aproape doi ani, in conditiile in care premierul Viktor Orban renunta la incercarea de a obtine sprijinul Fondului Monetar International, relateaza Bloomberg.
Guvernul de la Budapesta ofera obligatiuni pe termen de cinci ani cu un randament cu 3,45 puncte procentuale peste titlurile Trezoreriei americane si obligatiuni pe 10 ani cu un spread de 3,55 puncte procentuale, la nivelul de marti, a declarat o sursa apropiata situatiei, noteaza Mediafax.

Randamentul obligatiunilor ungare in dolari cu maturitate in martie 2021 este in crestere cu 0,04 puncte, la 4,804%, respectiv cu 3,25 puncte peste cel al titlurilor Trezoreriei SUA.

Ungaria nu a reusit sa obtina o linie flexibila de creditare din partea FMI, dupa un an de dispute legate de independenta bancii centrale si sustenabilitatea masurilor guvernului Orban de reducere a datoriei tarii.

Agentia pentru datorii a Ungariei a anuntat in ianuarie sa intentioneaza sa emita in acest an pe pietele internationale obligatiuni de 4-4,5 miliarde de euro, pentru a sustine rambursarea unor datorii in valuta de 5,1 miliarde euro.

"Demonstreaza in cele din urma ca au capacitatea sa acceseze piata internationala a obligatiunilor. Ar trebui sa fie un factor pozitiv pentru Ungaria, precum si pentru piata locala de imprumut, unde vor scadea presiunile", a declarat Esther Law, analist pentru piete emergente la Societe Generale.

Un analist al Standard Bank Group, Timothy Ash, anticipeaza ca Ungaria va vinde obligatiuni in valoare de 2-3 miliarde de dolari.
Ungaria a angajat ca aranjori ai emisiunii bancile BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank si Goldman Sachs Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri