"Cele mai bune 20% din companiile italiene au inregistrat in ultimii trei ani cresteri de venituri intre 35% si 50%, (...) dar, pe de alta parte, cele mai slabe 20% din companii au avut o scadere de 35-45%, asa ca este clar ca nu vor rezista", a declarat Cucchiani, citat de Mediafax.

Un val de colapsuri in sectorul corporate va afecta sectorul bancar al Italiei, a spus seful celei de-a doua mari banci din Italia.

"Va alimenta portofoliile de credite neperformante, situatie care face bancile foarte precaute sa imprumute unor astfel de companii. Nu cred ca problema este lipsa fondurilor, ci selectarea riscului", a adaugat el.

Citeste si:

Cele mai recente date arata ca economia Italiei s-a contractat cu 0,9% in trimestrul al patrulea al anului trecut, fata de precedentele trei luni.
Italia este una dintre tarile afectate puternic de criza datoriilor suverane din Europa, chiar daca presiunile si atentia asupra tarii pe pietele financiare internationale au fost mai reduse decat in cazul Spaniei.

Nivelul ridicat de indatorare al statului a facut necesara adoptarea de masuri de austeritate, cu impact negativ asupra economiei, pentru redobandirea increderii investitorilor.