Putin zice NU fumatului in locuri publice

Presedintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege ce interzice fumatul in locuri publice, care va intra in vigoare in mod progresiv incepand din iunie, a anuntat Kremlinul, relateaza AFP.

Textul a fost aprobat la 12 februarie de catre Camera inferioara a Parlamentului rus (Duma de Stat), iar la 20 februarie de catre Consiliul Federatiei (Camera superioara), a subliniat presedintia rusa intr-un comunicat, scrie Mediafax.

Potrivit acestui text, fumatul va fi interzis in scoli si universitati, dar si in sediile administratiei, ca de exemplu ministerele.

Incepand de la 1 iunie 2014, interdictia va fi extinsa la trenurile care circula pe rutele principale, restaurante si hoteluri.

Legea interzice totodata publicitatea si sponsorizarea produselor din tutun.

Ea prevede si alte masuri, ca de exemplu cresterea taxelor asupra tutunului si introducerea unui pret minim al pachetului de tigari.

Premierul Dmitri Medvedev anunta, in octombrie, ca Guvernul urma sa examineze un proiect de lege initiat de Ministerul Sanatatii privind interzicerea fumatului in locuri publice, in speranta reducerii numarului fumatorilor.

Seful Guvernului critica, la vremea respectiva, faptul ca Rusia a devenit "tara cu cel mai mare numar de fumatori din lume", estimat la aproximativ 44 de milioane de persoane, reprezentand o treime din populatie.

Aproximativ 400.000 de rusi mor anual din cauza tabagismului, sublinia el.

In Rusia, un pachet de tigari costa aproximativ 40 de ruble (un euro) si se fumeaza, in continuare, in restaurante si baruri, lucru interzis in numeroase tari din Uniunea Europeana (UE).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri