Ungaria este si ea afectata de scandalul carnii de cal, autoritatile sanitare anuntand ca au identificat lasagna etichetata drept vita, dar care continea carne de cal, relateaza AFP.
Lasagna era importata in Ungaria prin compania daneza Nowaco si produsa de firma luxemburgheza Tavola. Tavola este o filiala a companiei franceze Comigel, care se aprovizioneaza de la Spanghero, acuzata de autoritatile franceze pentru etichetare frauduloasa a carnii de cal drept carne de vita. Spanghero apartine puternicei cooperative basce franceze Lur Berri, scrie Mediafax.

Este vorba despre primul caz inregistrat in Ungaria.

"Lasagna cu carne de cal a patruns si in Ungaria", a indicat Gyorgy Pleva, director al Autoritatii Nationale pentru Siguranta Alimentara (Nebih).

Autoritatile au efectuat o investigatie "in urma unei notificari a Sistemului Comunitar de Alerta Rapida pentru Alimentatie" (RASFF), a explicat el. "Produsele, pachete de lasagna bologneza de 400 de grame, au ajuns in Ungaria in decembrie 2012, prin lantul de distributie Nowaco", a adaugat el. Acestea au fost importate in Ungaria prin intermediul Tavola, avand ca tara de provenienta Cehia.

Compania ungara a sistat vanzarea produsului.

La 20 februarie, autoritatile cehe au anuntat descoperirea carnii de cal nedeclarata in lasagna congelata, produsa de Tavola si distribuita de Nowaco.

Numeroase produse semipreparate au fost retrase de pe rafturile supermarketurilor, in peste 15 de tari din Europa si pana in Hong Kong.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri