Peste 80% dintre grecii cu imprumuturi la banci au probleme la plata ratelor, cea mai grava situatie fiind inregistrata in randul persoanelor cu venituri reduse si familiilor cu copii, potrivit unui studiu citat de Kathimerini.
Din totalul de 1,5 milioane de gospodarii cu datorii la banci, 6% nu pot plati deloc, in timp ce 78% se confrunta cu dificultati la achitarea ratelor, arata studiul realizat pentru anul 2012 de firma Public Issue, scrie Mediafax.

Procentajul de 84% a crescut puternic comparativ cu 60% in 2009, inainte ca Grecia sa inceapa programul de masuri de austeritate.

Nivelul creditelor de consum cu probleme la plata se situeaza la 86%, iar in cazul celor pentru companii la 90%. La imprumuturile pentru repararea locuintei, 82% din datornici afirma cu inregistreaza dificultati.

Cea mai mare parte a grecilor cu imprumuturi, 68%, au spus ca nu au incercat sa obtina o restructurare a creditelor, in timp ce 29% au reusit sa obtina noi conditii.

Grecia va inregistra in 2013 al saselea an consecutiv de reccesiune, potrivit estimarilor economistilor, ca urmare a impactului crizei si a pierderii increderii investitorilor din cauza indatorarii foarte ridicate a statului.

Guvernul elen a fost salavat de la colaps financiar de statele zonei euro si FMI in ultimii ani prin doua pachete de imprumuturi externe, insa acestea au fost conditionate de masuri dure de austeritate, care au agravat recesiunea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri