Din totalul de 1,5 milioane de gospodarii cu datorii la banci, 6% nu pot plati deloc, in timp ce 78% se confrunta cu dificultati la achitarea ratelor, arata studiul realizat pentru anul 2012 de firma Public Issue, scrie Mediafax.

Procentajul de 84% a crescut puternic comparativ cu 60% in 2009, inainte ca Grecia sa inceapa programul de masuri de austeritate.

Nivelul creditelor de consum cu probleme la plata se situeaza la 86%, iar in cazul celor pentru companii la 90%. La imprumuturile pentru repararea locuintei, 82% din datornici afirma cu inregistreaza dificultati.

Cea mai mare parte a grecilor cu imprumuturi, 68%, au spus ca nu au incercat sa obtina o restructurare a creditelor, in timp ce 29% au reusit sa obtina noi conditii.

Citeste si:

Grecia va inregistra in 2013 al saselea an consecutiv de reccesiune, potrivit estimarilor economistilor, ca urmare a impactului crizei si a pierderii increderii investitorilor din cauza indatorarii foarte ridicate a statului.

Guvernul elen a fost salavat de la colaps financiar de statele zonei euro si FMI in ultimii ani prin doua pachete de imprumuturi externe, insa acestea au fost conditionate de masuri dure de austeritate, care au agravat recesiunea.